En aquesta primera reflexió, m’agradaria defensar els deures i les classes presencials a la universitat.
Molts alumnes es queixen de la obligatorietat d’assistir a les classes.
Es clar que, fins el moment, almenys per la meva experiència, no hi ha cap professor/a que passi llista i dubto que ho facin molts; però si que es veritat que fan fer exercicis a l’aula per tenir un petit control de qui ve i qui no ve, o com en aquesta assignatura, que es fa un seguiment de l’assignatura mitjançant el blog.
Doncs.... personalment hem sembla perfecte! Ja que amb el fet de realitzar petits treballs a classe, en grup, individuals, exercicis pràctics, inclús petits exàmens de tant en tant, fa que adquireixis compromís amb l’assignatura i adquireixis coneixements progressivament.
Estic segura que si els professors/es a part d’impartir les classes sense cap control, només fessin un examen final..... molts suspendríem. Perquè pocs hauríem anat estudiant dia a dia o setmana a setmana, sinó l’últim mes abans dels exàmens finals.
Llavors els coneixements, en molts de nosaltres, serien simplement memorístics per “vomitar-ho” el dia de l’examen i possiblement, al cap de dues setmanes no recordar res.
Sóc conscient de que molta gent ha de treballar, inclús jo soc una d’elles, però per aquest motiu tenim opció a l’avaluació única o continuada.
L’avaluació continuada seria l’assistència a classe i els treballs i exercicis, i la única, exclusivament l’examen final.
Així doncs, crec que posar deures ajuda als alumnes a poder portar la matèria al dia, per tant, des d’aquí us animo a fer un petit esforç que segurament, seguríssim, serà ben compensat! Ànim!